Επαρχία Λεμεσού

Επαρχία Λεμεσού

Επαρχία Λεμεσού

Η επαρχία Οδηγών Λεμεσού λειτουργεί από την ίδρυση του Οδηγισμού στην Κύπρο και λειτουργούσε ομάδες μέχρι και σε χωριά της πόλης με πολλά μέλη και πλούσια εθελοντική δραστηριότητα. 

Τα τελευταία χρόνια έχουμε περιοριστεί στην πόλη της Λεμεσού, αλλά οι δραστηριότητες που συμμετέχουμε έχουν αυξηθεί λόγω της αναγκης για εθελοντική βοήθεια (π.χ στήριξη/ εράνους Αντικαρκινικού συνδέσμου και ΠΑΣΥΚΑΦ, επισκέψεις σε γηροκομεία- ίδρυμα Θεοτόκος, καθαριότητες Δήμων, καθαριότητα μέσω Green Dot, παρελάσεις, καρναβάλι, Ανθεστήρια). Συμμετέχουμε όπως κάθε Οδηγική ομάδα σε διήμερα, εκδηλώσεις ΣΚΟ και κατασκηνώσεις.

Η ομάδα γίνεται στο οίκημα που υπάρχει από το 1980.  Το οίκημα χτίστηκε από τον σύνδεσμο γονέων και φίλων Οδηγισμού Λεμεσού, ο οποίος μας στηρίζει οικονομικά και μας προβάλλει διαχρονικά. Η Επαρχία στο καρναβάλι της πόλης συμμετέχει για χρόνια με την ομάδα μαζορετων του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, η οποία χορηγείται από τον Σύνδεσμο γονέων και φίλων Οδηγισμού Λεμεσού. 


Οι ομάδες στην Λεμεσό γίνονται κάθε Σάββατο 10 -11 το πρωί στο Επαρχιακό Οίκημα στον Άγιο Ιωάννη στην Λεμεσό.

Αρχηγοί Ομάδας
κλάδοι Χρυσαλλίδες - Πεταλούδες - Οδηγοί: Βρυωνίδη Μαρία 99849748 κλάδος Ν.Α.Δ : Βαλεντίνα Κωνσταντινίδου 9667043

Επαρχιακή Εφορος

Μαρία Βρυωνίδη

* Το κείμενο επιμελήθηκε η Επαρχιακή Έφορος Μαρία Βρυωνίδη. Συντακτικές και άλλες διορθώσεις  Έφορος Στέλλα Πέτρου (2021).